Monday, April 2, 2007

Vulkaner og lava aa saann, Antigua - Guatemala

De reiste og de reiste og vips saa var ryggsekkturistene ankommet beryktede Guatemala!!Landet med levende vulkaner, jungel saa langt oeyet rekker og spektakulaere mayaruiner. Guttene moette de for noen, ikke ukjente, Heidi og Silje i Antigua. De tok inn paa hotell og beitet raskt paa den foerste og beste vulkanturen de fikk oeye paa. Heidi ble med for aa passe paa de uskyldige, men akk saa snille guttene.

Etter en busstur langt opp i fjellene ble guttene (Heidi omtales heretter som 1 av guttene) satt av for aa ta resten av turen opp til fots... 3 km bratt oppoverbakke foer de kom til det som skulle vaere vulkanomraadet... HikingBen bar sekk, HikingPeter ble sliten, mens HikingSig og HikingNic koste seg i den tynne luften og mente de fikk bedre kondis for hvert skritt. Vel ute av "jungelen" kom de ut paa noe som lignet paa skotske hoeysletter....bare sekkepipen manglet! De skimtet toppen av vulkanen i fjerne gjennom den tykke disen. Det var en trolsk stemning over det hele!! Guttene hadde et lite haap om aa faa se litt lava. De begynte saa aa bevege seg sakte innover vulkanomraadet hakk i hael paa den teite guiden. Det de ikke visste var at flere steder rant lavaen bare en halv meter under dem.. Da de saa fikk se den foerste lavaen, tok foelelsene overhaand og kameraene knipset om kapp med hverandre...guttene var henrykte!!!

Saa begynte det plutselig aa moerkne og guttene ble noedt til aa bevege seg tilbake til de skotske hoeyslettene... Vel nede bestemte naturen seg for at guttene ikke hadde faatt naturopplevelser nok for en dag... Himmelen aapnet seg, lynet lyste opp den bekmoerke himmelen, torden gjallet mellom fjellene og temperaturen sank betraktelig.. Ryggsekkturistene fant fort ut at de hadde glemt lommelykt, og da er det jo godt at det finnes andre turister som faktisk husker saannt... Det som tidligere paa dagen hadde vaert en 3 km lang sti, forvandlet seg til en 3 km lang elv...men guttene gikk/svoemte seg taalmodig ned... Vel nede var guttebassene kalde, men akk saa fornoeyde:) Da de kom hjem ventet varm pizza og en varm dusj, og alle guttebassene la seg forneoyde til sengs....Snipp Snapp Snute.....


Show paa Coco Bongo i Cancun...Villaste!!!

Ble ikke spart paa konfettien..

Vi var faktisk paa Michael Jackson konsert!!!!

Paa vei opp til vulkan.. Her dukket det opp en elv naar vi skulle ned igjen

Kronglete steiner i vulkanomraadet...Damer som nesten besvimte paa vei ned:)

HikingSig og HikingBen i vulkandisen

Vi saa inn i det innerste av det indre.

GroupPicture

Two thumbs up Flish!!!!!

Solnedgang og lava
Det regnet hunder og katter, men Sig og Peter mente at de kunne holde seg toerre under denne busken....Not so much!!!
Vaate og bein fulle av hestebaesj etter nedturen.

Fortsatt i godt humoer!!

4 comments:

RennyBA said...

Fantastisk reisebrev med flotte bilder fra en spennende ekskursjon. Både turen og konserten så vilt fargesprakende ut. De snille guttebassene får jammen med seg mye:-)

Her hjemme er det fantastisk påskevær og vi åpner golfsesongen i Sverige.

Anonymous said...

Har ikke hatt tid å se på brevene på en stund. Dere får m dere mye. Blir mest spennende der dere nå skal, for der har jeg ikke vært. Fint å se at dere har det gøy og er friske. Vekten til Peter er vel ikke stort å skrive hjem om etter så lenge på reise?
I Oslo 14 gr i 1,5 uke nå og stort sett pent vær. Var 1 uke på Geilo-kurs, så 1 uke jobb, før påskeferie på Ustaoset. Så vi har iallfall samme farge fra snippen og opp.
Roma - Man-u 2-1, Cheal - Valenc 1-1 i kveld.
hilsen jørgen

Anonymous said...

gratuierer med fodselsdagen kjære sigurd har gjort et lite besøk på kontoen din vi koser oss med å følge med på den fantastige reisen deres god tur videre pass godt på hverandre kjærlig hilsen farmor og farfar

Anonymous said...

Nå fikk jeg endelig et lite glimt av den fantastiske vulkanen(e?) du skrøt sånn av. Heldige er dere!! Klem til min bror, fra hans søster;)